Hiljamielen bordercolliet

Pentuja

Hiljamielen kasvatustoiminnan juuret juontavat jo alkuvuoteen 2012, jolloin pystytin keltanokan vaatteissa työlinjaisiin bordercollieihin keskittyvän kennelin. Kemroes-nimen alle ehti syntyä kymmeniä pentueita, ja noiden vanhojen ja niin rakkaiden linjojen vaaliminen kuuluu edelleen Hiljamielen jalostustyön tavoitteisiin.


Kuva © From Camillands

Vuosien saatossa moni on muuttunut, mutta toimintamme piinkova ydin on pysynyt samana: kasvatamme (lähinnä) työlinjaisia bordercollieita, joiden pitäisi olla kykeneviä toimimaan virtuaalikoiramaailman jokapaikanhöylinä. Hiljamielisiä on nähty valloittamassa niin näyttelykehiä, koiratanssisalonkeja kuin huumekoiranpestejäkin.

Toimintamme on ollut hyvinkin laajamittaista säännöllisine kisaputkineen ja liki viikottaisine pentueineen. Tänä päivänä, kun vapaa-aika tuntuu olevan yksi katoavista luonnonvaroista ainakin täällä meidän mäellä, joudun hyväksymään pienuuteni ja pitämään Hiljamielen melskettä hiukkasen hiljaisempana.
Tämä tarkoittaa, että meidän koiramme eivät välttämättä enää multivalioidukaan kahdeksassa eri lajissa (itse asiassa, käyttölajimme rajoittuvat nykyään sen kaikkein tärkeimmän, paimennuksen, lisäksi ainoastaan tokoon ja palveluskoiralajeihin) eikä meiltä välttämättä enää pukkaakaan bortsupentuetta toisen perään. Positiivistahan tässä on se, että saatamme viimein karistaa kylillä irtotulen lailla riehuvan pentutehtaan maineen niskoiltamme!

Pennun luovutus

Hiljamieleen syntyviä pentuja luovutetaan oikeastaan ihan kenelle tahansa! Mielestäni on tärkeää, että jokaisella virtuaalikoirista kiinnostuneella on mahdollisuus saada suvullinen koira.
Hiljamieliset paimenkoirat lähtevät siis mieluusti niin hoitoloihin, talleihin kuin aktiiviseen kilpailutoimintaankin.

Kaikenlaista aktiivisuutta katsotaan aina hyvällä, oli se sitten tarinointia, match show -kisojen kiertelyä tai vaikka virtuaalista terapiakoiratoimintaa.

Luovutusehdot
- Kasvattia ei tulisi luovuttaa eteenpäin ilmoittamatta asiasta ensin kasvattajalle.
- Kasvatille suunnitteilla olevasta pentueesta olisi hyvä ensin jutella kasvattajan kanssa.
- Pennun sivut tulee tallentaa viimeistään sen kuoltua Wayback Machine -palveluun.

Pentusuunnitelmat

Tuloillaan olevista, varmistuneista yhdistelmistä ilmoittelen aina turrilassa.

1-polv. Foundness Qhoodlum x Mielenkierouma - 2019
2-polv. Pimeyteen Kadonnut Akantappaja x Hiljamielen Spökskatten - 2019
4-polv. Hiljamielen Roskisprinssi x Guthrun Viva La Drama - 2019
3-polv. Incide Liimanäppi x Teräshampaan Heinäkerttu - 2020
pitkäsuk. Teräshampaan Päivänpaisteisia Pässinpäitä x Hiljamielen Rakasta Mua Nyt - 2019/20

Jalostuslainat

Lainasimme Reijoa (Hiljamielen Neonvalot Nimes Kirjoittaa) Pikalle Pimeyteen Kadonneille nelipolvista pentuetta varten. Pentueen emänä oli Hiljamielen Tuuditan Tulisoroista. Pentue syntyi 17.11.2018.

Sinitrikki, yksipolvinen uroksemme Xytt (Joystorm Fighting The Need For Oxygen) on lainassa Taimin käyttöön kesällä 2019. Pentueen emänä tulee toimimaan kasvattimme Ruuti (Hiljamielen Kuvajaenen).

Hyvä tietää

Lähes jokainen koirani saa pentueen kilpailtuaan uransa päätepisteeseen asti. Pian tämän jälkeen alkaa koiran tahti hidastua ja se saatetaan sateenkaarisilloille. Tällöin virtuaalikoiran sivut poistetaan, mutta ennen tätä tallennamme koiran sivut aina Wayback Machine -palveluun.

Tätä kautta haluamme tukea ja helpottaa seuraavienkin sukupolvien bordercolliekasvatusta.

Kultaisimmat muistot

Vuosi 2017
- Vuoden Aktiivikasvattaja (kunnianmaininta sekä laadun että määrän kasvattamisesta)
- Vuoden Kennelinpitäjä (kunnianmaininta vanhan, hyväksi koetun kennelin ylläpidosta)
- KAS1 KP ROP-kasvattaja BIS1-kasvattaja (mukana Niin Täytyy Tuska Hellä, Voimakivet, Haamunpelätti, Surmahellä - vFINW-17 26.6.2017)
- KAS1 KP ROP-kasvattaja BIS2-kasvattaja (mukana Niin Täytyy Tuska Hellä, Käärmeennauru, Haamunpelätti, Surmahellä - vEUW-17 8.9.2017)
- KAS1 KP ROP-kasvattaja BIS3-kasvattaja (mukana Niin Täytyy Tuska Hellä, Kahlehellä, Haamunpelätti, Surmahellä - vGBRW-17 9.9.2017)
- KAS1 KP ROP-kasvattaja BIS4-kasvattaja (mukana Niin Täytyy Tuska Hellä, Käärmeennauru, Haamunpelätti, Surmahellä - Super Fast KV 10.9.2017)
- KAS1 KP ROP-kasvattaja (mukana Siivet Revitty Enkeleiltä, Surmahellä, Voimakivet, Nurkajainen - vWW-17 30.11.2017)


Tämä on virtuaalikenneli | This is a sim-game kennel