Hiljamielen bordercolliet

Kasvatus

Hiljamielen kasvatustoiminnan juuret juontavat jo alkuvuoteen 2012, jolloin pystytin keltanokan vaatteissa työlinjaisiin bordercollieihin keskittyvän kennelin. Kemroes-nimen alle ehti syntyä kymmeniä pentueita, ja noiden vanhojen ja niin rakkaiden linjojen vaaliminen kuuluu edelleen Hiljamielen jalostustyön tavoitteisiin.


Kuva © From Camillands

Vuosien saatossa moni on muuttunut, mutta toimintamme piinkova ydin on pysynyt samana: kasvatamme (lähinnä) työlinjaisia bordercollieita, joiden pitäisi olla kykeneviä toimimaan virtuaalikoiramaailman jokapaikanhöylinä. Hiljamielisiä on nähty valloittamassa niin näyttelykehiä, koiratanssisalonkeja kuin huumekoiranpestejäkin.

Toimintamme on ollut hyvinkin laajamittaista säännöllisine kisaputkineen ja liki viikottaisine pentueineen. Tänä päivänä, kun vapaa-aika tuntuu olevan yksi katoavista luonnonvaroista ainakin täällä meidän mäellä, joudun hyväksymään pienuuteni ja pitämään Hiljamielen melskettä hiukkasen hiljaisempana.
Tämä tarkoittaa, että meidän koiramme eivät välttämättä enää multivalioidukaan kahdeksassa eri lajissa (itse asiassa, käyttölajimme painottuvat nykyään sen kaikkein tärkeimmän, paimennuksen, lisäksi ainoastaan tokoon ja palveluskoiralajeihin) eikä meiltä välttämättä enää pukkaakaan bortsupentuetta toisen perään. Positiivistahan tässä on se, että saatamme viimein karistaa kylillä irtotulen lailla riehuvan pentutehtaan maineen niskoiltamme!

> Tutki pentuehistoriaamme <

Pennun luovutus

Mielestäni on tärkeää, että jokaisella virtuaalikoirista kiinnostuneella on mahdollisuus saada suvullinen koira. Hiljamieliset paimenkoirat lähtevät siis mieluusti niin hoitoloihin, talleihin kuin tavoitteelliseen kilpailutoimintaankin.

Kaikenlaista aktiivisuutta katsotaan aina hyvällä, oli se sitten tarinointia, match show -kisojen kiertelyä tai vaikkapa virtuaalista terapiakoiratoimintaa.

Luovutusehdot
- Kasvattia ei tulisi luovuttaa eteenpäin ilmoittamatta asiasta ensin kasvattajalle.
- Kasvatille suunnitteilla olevasta pentueesta olisi hyvä ensin jutella kasvattajan kanssa.
- Pennun sivut tulee tallentaa viimeistään sateenkaarisilloille siirryttäessä Wayback Machine -palveluun.

Pentusuunnitelmat

Tuloillaan olevista, varmistuneista yhdistelmistä ilmoittelen aina turrilassa.

pitkäsuk. Trizets Bad News From 500 Years Ago x Hiljamielen Rakasta Mua Nyt - 2020
pitkäsuk. Incide Fae-de To Black x Guthrun Xanthippe - 2020
2-polvinen Incide Nyt On Hetki Toivoo x Trizets Catawba - 2020

Hyvä tietää

Lähes jokainen koirani saa pentueen kilpailtuaan uransa päätepisteeseen asti. Pian tämän jälkeen alkaa koiran tahti hidastua ja se saatetaan sateenkaarisilloille. Tällöin virtuaalikoiran sivut poistetaan, mutta ennen tätä tallennamme koiran sivut aina Wayback Machine -palveluun.

Tätä kautta haluamme tukea ja helpottaa seuraavienkin sukupolvien bordercolliekasvatusta.


Tämä on virtuaalikenneli | This is a sim-game kennel