Mettälaulu

Aiva-pentue - s. 7.2.2019

i. DL Kansikuvapoika


Kuva © d Wang (CC)

e. Lejonin Uskoton Uusikuu


Kuva © Kirsi R.


Meidän ihkaensimmäinen pikinokkapentue!
Tämä yhdistelmä oli ehtinyt kyteä pääni sisällä jo pitkään, aina kennelinperustamisajoista lähtien. Pentueessa kulminoituisi juuri se mitä haenkin: isän puolelta monipuolista koulutettavuutta ja leikkisyyttä, emän puolelta aitoa pystykorvamaista jääräpäisyyttä ja omanarvontuntoa. Kumpikin vanhemmista antaa kuitenkin pentueeseen roppakaupalla sitä kaikkein tärkeintä, mettäkelpoisuutta.

Tämä pentue oli aivan erityisen merkityksellinen, sillä sen isänä toimi ihan eka oma pystärini.
Kuutti on komea ja näyttelyissäkin siitä palkittu, pienemmän puoleinen pystäriherra, jolta löytyy kilpailutaustaa lintuhaukun ja jäljestyksen lisäksi jopa tokosta ja agista, kiitos erittäin leikkisän ja siten helposti motivoitavan luonteensa. Kuutilla on kaksi sisarusta, joista kummallakaan ei ole vielä jälkeläisiä.

Pentueen emänä toimii lähes kymmenen vuoden takainen Timberwolfin Lejon-kennelin kasvatti. Sinko on nuoruuden päivillään ollut varsin aktiivisessa mettäkäytössä, nykyään hän toimittaa kotikoiran ja satunnaisen jälkikoiran virkaa. Sinko on hyvin vietikäs nenänkäyttölajeissa ja metsällä, mutta suoranaisesti ihmistä varten tehtävä työ ei ole ihan hänen heiniään.
Sinkon menestys näyttelyissä on ollut erinomaista, PN-sijoille tuo pakkaa sijoittumaan. Sinkolla on myös kaksi sisarusta, joista kummallekaan tuskin on jälkeläisiä tiedossa.

Jos hyvin käy, näistä pentueista on odotettavissa oikein kauniita, takuuhaukkujia, joista löytyy puhtia myös metsästyshommien ulkopuolelle. Onhan tuota pentueen isää koiratanssissakin käytetty. Jos taas käy huonommin, saattaa pentueessa olla yksi kiva kaveri ja loput Sinkon kaltaisia itsevaltiaita...


Sukuselvitys

i. DL Kansikuvapoika
vHKV-L vFIN TVA vAVA BH TK4 vLhM-18 vNORDW-17 vEUW-17
punainen, 46 cm
ii. Tuhkatien Petja Perikato
vAVA vFIN & IT & FRA & KANS PMVA vjPFRAW & PFRAW & PWJW & PWW & PEUJW & PEUW-14 vPFINJW & PFINW-15 vPFINJW & PFINW & PDNKJW & PDNKW & PWJW & PWW-16 vPEUJW & PEUW & PWJW & PWW-17 vRTK3
iii. Peivas (evm)
iie. Tuhkatien Ronja Ryökäle (evm)
ie. Hiidenheimon Isapella
vEUW-16
punainen, 41 cm
iei. Kurrekatajan Jesperi (evm)
iee. Hiidenheimon Priskilla (evm)
e. Lejonin Uskoton Uusikuu
vFIN KVA BH vJNW-09
punainen, 42.6 cm
ei. Vinhatuulen Puhurin Poika
vFIN JVA vJM-07
punainen, 48 cm
eii. Koskenlaskun Tukkijätkä (evm)
eie. Vinhatuulen Vihurityttö (evm)
ee. Colberan Koskenkorvan Lankeemus
vFIN KVA
punainen, 42 cm
eei. Eripuran Geokätkentä
eee. Seepian Savilintu

Pennut

Tämän pentueen kohdalla harjoitin itsehillintääni, enkä jättänyt yhtään pentua kasvamaan Mettälauluun. Pentujen jo hieman kasvettua meille kuitenkin palautui toinen nartuista, Rohomu. Jäämme mielenkiinnolla seuraamaan ekojen kasvattiemme menestystä sekä suurella innolla odottamaan mahdollista jälkinäyttöä!

urokset
Mettälaulun Aiva Rötkäles "Raimo", om. eilwen
Mettälaulun Aiva Vääränmalline "Ikon", om. Pika
nartut
Mettälaulun Aiva Fuskaaloo "Pilke", om. Janina
Mettälaulun Aiva Rohomu "Ruuti", om. Sparkle (ex-om. Lume)

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja            virtuaalikennel            Taustakuva © Rich Herrmann (CC)